Kad su u pitanju pečenja, svatko ima svoje metode kako ih skuhati do savršenstva jer nema većeg razočaranja od toga da vam se za nedjeljnim ručkom ponudi nedovoljno kuhan, grozan krumpir.
Ako ih prekuhate, napravili ste kašu, ako ih nedovoljno skuhate, bit će tvrdi kao kamen, a ako ih ne začinite savršeno, neće imati okus.
Kuhar otkrio tajnu
Kuhar Justin Taylor kaže da su tajna dobrog starog hrskavog krumpira med i senf.
Justin je na Facebooku podijelio kako svoje pečene krumpire priprema tako ukusnima.
40-godišnjak je podijelio snimku svojih ukusnih krumpira pored hrpe tanko narezanog gamuna i naslovio objavu: "Pečeni krumpir s medom i senfom. Zatim kockice Nutelle za desert."
Kuhar dao recept
Justinov recept glasi: "Oguljeni i nasjeckani bijeli krumpir, količina ovisi o tome za koliko osoba kuhate, dvije žličice Colmanove engleske gorušice, četiri žličice cijeđenog meda, crni papar i sol po ukusu.
Metoda: "Dodajte papar i senf u zdjelu i pomiješajte ih zajedno. Zatim dodajte med, pazite da dobro promiješate. Prethodno zagrijte lim za pečenje s uljem i dvije žlice maslaca i soli. Zatim dodajte krumpir i premažite smjesom meda i senfa. Kada preostane još samo 20 minuta prije nego što budu gotovi, ponovno ih podlijte, tako će biti puni okusa. Nastavite lijevati svakih pet minuta kako bi ostali hrskavi", rekao je Justin.
Nakon što je objavu podijelio na Facebooku, svi su se složili da je Justinov obrok jednostavno za umrijeti. Jedna je osoba rekla: "Zvuči nevjerojatno, cure mi sline dok to čitam. Jedva čekam isprobati", piše Mirror.