NEĆETE MORATI BACITI / Možete spriječiti da kruh ne popljesnivi: Uz ovaj trik trajat će do dva tjedna

Image
Foto: Shutterstock

Jedna žena je otkrila trik za produljenje svježine kruha i to na čak dva tjedna uz ovo pristupačno povrće

6.4.2024.
7:52
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi često bacaju kruh, voće i povrće koji su se upljesnivili prije nego što su ih mogli konzumirati. Međutim, jedna TikTokerica je objavila video s genijalnim trikovima kako nikad ne bi morali bacati hranu.

Katya Mackle je istaknula metodu koja potencijalno može održati vaš kruh svježim i bez plijesni čak tri tjedna. Rekla je: "Samo dodajte komad celera u vrećicu uz svoje kriške kruha. Kako bi kruh duže trajao, koristim celer. Kruh se ne suši i neće popljesniviti dva do tri tjedna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su posude za kruh, plastične folije i krpe popularni načini za održavanje svježine kruha, obično su neučinkoviti u produljenju roka trajanja kruha na više od nekoliko dana. S druge strane, zamrzivač može poslužiti kao idealno mjesto za zaustavljanje ustajalosti i plijesni, a ako se pravilno koristi, i okusa.

Stručnjaci za hranu kunu se u posebnu metodu za očuvanje okusa svježe pečenog kruha dok ga čuvate u zamrzivaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kako pravilno skladištiti kruh?

U razgovoru s Marthom Stewart, kuharica Lisa Brooks, otkrila je da koristi tehniku nanošenja slojeva za učinkovito zamrzavanje kruha.

Objasnila je da bi se kupljeni i domaći kruh trebali dobro zamrznuti kada su omotani u dva sloja plastične folije prije nego što se stave u plastičnu vrećicu za zamrzavanje koja se može zatvoriti. Bez obzira na to je li narezan na kriške ili cijeli, gotovo svako punjenje može se održavati savršeno svježim tjednima bez opasnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRIK ZA 5 /

'Ako rajčice držite u hladnjaku, činite veliku grešku': Evo kako ih je najbolje čuvati!

Image
TRIK ZA 5 /

'Ako rajčice držite u hladnjaku, činite veliku grešku': Evo kako ih je najbolje čuvati!

Stručnjak za kruh Drew Gimma, vjeruje da prethodno rezanje kruha daje bolje rezultate kada je u pitanju odmrzavanje. Drew je objasnio da to znači da možete odmrznuti onoliko koliko vam je potrebno, a ne cijelu štrucu.

Dok neki ljudi izbjegavaju zamrzavati kriške kruha zbog straha da se ne zalijepe, Drew je ponudio jednostavan lijek za ovaj problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavljanje masnog papira između svake kriške može spriječiti da se zaglave i olakšati odmrzavanje kada je riječ o uživanju u kruhu, piše Express.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Hoćemo li ipak izbjeći skuplji kruh? Pekar: 'Nisam za povećanje cijena jer je život u Hrvatskoj skup'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo