MOŽETE BIRATI METODU: /

Pet genijalnih načina za čišćenje sjemenki šipka u nekoliko poteza

Image
Foto: Thinkstock

Sjemenke nara (šipka, morganja) prepune su vitamina C i drugih antioksidansa, a osim kao ukusno kiselkasto voće, sjajan su dodatak salatama, koktelima i kolačima.

8.11.2015.
8:25
Thinkstock
VOYO logo

Jedini problem je to što je sjemenke tako naporno vaditi. Ipak, postoji nekoliko načina kako ih možete izvaditi brzo, jednostavno i bez zamazanih prstiju.

Metoda 1

Razrežite nar uzdužno (po "ekvatoru"). Polovicu malo raširite, (možete i zarezati na dijelovima gdje je opna) te drvenom kuhačom udarajte po kori. Sjemenke će ispadati u zdjelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metoda 2

Jednostavno uronite polovicu šipka u sdjelu pod vodom i raširite koru. Još malo prstima oslobodite sjememke. Opne će isplivati na površinu, a sjemenke padatio na dno. Skupite sjemenke istavite ih na ih papirnati ručnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još tri načina

Šipak možete rarezati i pri vrhu, koturati ga o stol pritiščući dlanom te potom "tući" kao u prvoj metodi. Najjednostavnije je iscijediti sok - jednostavno prerežete nar i iscijedite ga poput limuna. Za posluživanje je idealno ako ga zarežete pri vrhu i potom slijedeći opne - tako ćete dobiti savršene kriške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo