Moderni tapasi splitskog restorana zanimljiv su spoj Andaluzije i Dalmacije

Image
22.3.2018.
10:35
VOYO logo

Tapasi su osvojili moderne gurmane, a njihova popularnost sve više raste i u Hrvatskoj

Zanimljivi mali zalogaji u maštovitim kombinacijama mesa, ribe i povrća mogu se sve češće naći i u hrvatskim restoranima. Splitski restoran Terminal F predstavlja tapase koji će nas jednim zalogajem odvesti u mjesto njihovog porijekla, Andaluziju u kojoj je ova delicija nastala.

Pintxo de chorizo y gambas kombinira kozice i pikantnu chorizo kobasicu za jedinstveno jelo koje se poslužuje na bambusovim štapićima. Banderillasi su dobili ime po strelicama koje su se koristile u borbama s bikovima, a ovi jednostavni tapasi poslužuju se na ražnjiću na kojem su kiseli krastavac omotan inćunom, rajčica, mozzarellina i maslina. Montaditos su tri mala kanapea s crnom i bijelom paštetom od tune te različitog povrća, a poslužuju se uz čašu crnog vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ensalada de Cangrejo poslužuje se na tostiranom kruhu, a kombinira kozice i ananas za pravu eksploziju okusa. Ensalada de pulpo poslužuje se na hladnom tostu, a rashlađena hobotnica jamči pravo osvježenje za ljetne dane. Inače, sama riječ tapa znači poklopac, jer su se mali zalogaji, koji su u početku bili samo kriške pršuta, stavljali na čaše kako bi se piće zaštitilo od muha i prašine. Tapasi se danas jedu u svim krajevima Španjolske i Portugala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
nedelja
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo