Meksički pileći bataci Sastojci:
4 kom pilećih bataka 200 g mrkve 200 g poriluka 300 g crvene paprike 200 g anisa mažuran, svježi peršin 15 g mljevene crvene paprike 2 žlice maslinovog ulja 1 žličica začina za piletinu sol, papar
Priprema:
Batkiće očistite od masnoća, operite i zarežite nožem do kosti na nekoliko mjesta. Začinite mljevenom paprikom i mješavinom začina za piletinu.
Meso peći u zagrijanoj pećnici 45 min. na 200°C.
Za to vrijeme sitno narezati povrće, dodati anis i prodinstati na maslinovom ulju, dodati sol, papar i mažuran.
Ocijediti povrće i poslužiti ga uz batake koje smo prelili ostatkom maslinova ulja na kojem se dinstalo povrće. Poslužite uz salatu od mahuna i pečeni krumpir.
Grčka salata od mahuna Sastojci:
500 g zamrznutih ili svježih mahuna (250 g zelenih i 250 g žutih) 250 g rajčica 6 žlica ulja 4 žlice limunova soka ili octa glavica luk sol, papar, šećer bosiljak, čubar, peršin 2 češnja češnjaka
Priprema:
Mahune očistite, narežite na komadiće duge 3 cm i skuhajte u posoljenoj vodi. Kuhane mahune ocijedite i ostavite da se ohlade. Rajčice izrežite u osmine i pomiješajte s ohlađenim mahunama.
Od ulja, limunova soka i šećera smiješajte preljev za salatu, dodavši sitno nasjeckani luk, češnjak i mirišljave začinske biljke. Tim preljevom prelijte mahune i rajčice, promiješajte i neko vrijeme ostavite stajati da se okusi prožmu. Prije nego što poslužite, salatu ponovo promiješajte i po ukusu još začinite.