Jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova Mate Janković uveseljava svoje pratitelje na Facebooku uvijek kreativnim i luckastim objavama, u kojima se zapravo svaki put kriju korisni kulinarski savjeti. Ovoga je puta podijelio najjednostavniji mogući recept za one dane kada nemate ništa u kuhinji, a jesti se mora.
"Hej sretnici koji pratite stranicu ovu! Večeras slavimo ljenguze, one ljude kojima se ništa ne da. Malo je jela ovako jednostavno, a ukusno. Budi ljenoba, gledaj Krv nije voda, a ti ne okrećeš jer ti je daljinski metar dalje. S ovim receptom ne moraš biti vrijedan kao Mate Rimac već uhljebska guzica sa članskom neke stranke koji dobiva plaću za izmišljeni posao. Jednostavan recept koji puno ne prlja al ti dupe širi u veličinu lcd televizije", najavio je popularni kuhar, a onda detaljno objasnio svaki korak u pripremi.
Spavao bi s njim, mazao se...
"Zamislite, zakuhao sam vodu slanu i u nju stavio jedinu pastu koju sam doma u tom trenutku imao. Tuzan mi je ormaric, u shopping valja poć", napisao je.
"Jedino cega ima je je*eni spek. Spek je vrh, spavao bi s njim, mazao se.. i to.. poprzimo ga...", nastavio je dosjetljivi Mate.
"Dodamo ? rezan na kockice te ga zazutimo. Predivno mirise sve a meni se nis ne da. Samo jest", požalio se.
"Dodamo svjezu kadulju krupno narezanu. Vutra lijepo miriše... najomiljeniji dio slijedi..."
Seksi i kremozno
"Dodamo narezanu rajcicu, prokuhamo... dodamo bijelo vino. Ne neki jeftilen od kojeg po klubovima raste natalitet, nesto ok. Ne preskupo, ne ćesme", savjetuje chef.
"Ubacimo tjesteninu polukuhanu, dodajemo vodu u kojoj se kuhala dok ne bude al dente, dodamo maslac. Ja ga stavim pun klinac..."
"Ovako je sve sexy i kremozno i onda jos papar iz mlinca gore. Predivan prizor. Prestante lizati monitore...", našalio se Mate sa svjetinom.
"Zavrsni dodir je parmezan, zlatni sir, najbolja stvar na svijetu i nesto sto ne zna razocarati. Dobar tek ljenobo. Uzivaj", poručio je.