Navikli smo se pomfrit jesti s kečapom, u sendvič stavljati majonezu,a ova dva dodatka jedemo i s mesom te s drugim jelima. No, vrijeme je za nešto novo i drugačije, a to je umak na bazi sira s nekim neuobičajenim sastojcima.
Sastojci
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 10 ml maslinovog ulja
- 200 g topljenog sira
- 200 ml laganog vrhnja ili grčkog jogurta
- 50 g naribanog sira (gauda, cheddar, edamer)
- 3 žlice sjemenki bundeve
- sol, papar, chilli, i ostalo začini po želji
Priprema
- Pomiješaj topljeni sir, ulje i vrhnje te smjesu zakuhaj do vrenja. U nju dodaj naribani tvrdi sir, sjemenke bundeve i začine po želji.
- Umak prokuhaj još par minuta i možeš ga odmah jesti. Njam!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa