Ma kakav kečap, kakva majoneza! Ovaj nešto drugačiji umak za meso, grickalice ili pomfrit nema konkurenciju

Image
Foto: Thinkstock

Kad ga probaš, neće ti pasti na pamet jesti išta drugo

19.12.2017.
13:30
Thinkstock
VOYO logo

Navikli smo se pomfrit jesti s kečapom, u sendvič stavljati majonezu,a ova dva dodatka jedemo i s mesom te s drugim jelima. No, vrijeme je za nešto novo i drugačije, a to je umak na bazi sira s nekim neuobičajenim sastojcima.

Sastojci

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 10 ml maslinovog ulja
  • 200 g topljenog sira
  • 200 ml laganog vrhnja ili grčkog jogurta
  • 50 g naribanog sira (gauda, cheddar, edamer)
  • 3 žlice sjemenki bundeve
  • sol, papar, chilli, i ostalo začini po želji

Priprema

  1. Pomiješaj topljeni sir, ulje i vrhnje te smjesu zakuhaj do vrenja. U nju dodaj naribani tvrdi sir, sjemenke bundeve i začine po želji.
  2. Umak prokuhaj još par minuta i možeš ga odmah jesti. Njam!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo