Ljuta pečena piletina s narančom

Za vruće ljetne dane spremite paprenu piletinu koju možete poslužiti uz rižu ili krumpir. Lagano meso začinjeno vinom, paprikom i narančom osvježit će vam nepce i zasititi i one najgladnije.

9.7.2010.
16:07
VOYO logo

Sastojci (4 osobe):

poveće pile izrezano na komade ljuta sitno mljevena paprika 1 kg naranči maslac sol, papar luk i češnjak 1 dcl bijelog vina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Na komadima piletine napraviti ureze, do kosti pa posoliti, popapriti i natrljati ljutom paprikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očistite nekoliko češnja češnjaka, narezati ga na tri dijela pa ugurati u ureze u mesu. Sve složiti u pliću zdjelu i politi sokom od iscijeđenih naranči. Ostavite da meso stoji u marinadi 3 sata uz povremeno miješanje.

Otopite maslac u tavi i kratko prepržite tanke velike kolute luka.

Na luk dodajte meso, prepržite s obje strane, dodajte malo vode i vino te dinstajte 30-tak minuta.

Poslužite vruće uz rižu ili pire krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo