Lagani složenac od šparoga i ječmene kaše

Uživati u ovom u pravom proljetnom povrću možete na više načina. Osim što su visoko cijenjene zbog svog nutritivnog sastava, tražene su i zbog specifičnog sočnog okusa.

4.5.2010.
13:27
VOYO logo

Priprema:

Skuhajte kašu. Operite i ogulite šparoge. Odstranite donji, tvrdi dio. Srednji narežite, a mekani vrh ostavite čitav. Kuhajte 10 minuta u provreloj slanoj vodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izmiješajte žumanjke s omekšanim maslacem i vrhnjem.

Dodajte brašno pomiješano s kvascem, zatim kašu, sir narezan na kockice, nasjeckani peršin, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad sve dobro pomiješate, pažljivo dodajte šparoge i snijeg od posoljenih bjelanjaka.

Prelijte u okrugli kalup za pečenje promjera 20 cm koji ste prethodno obložili masnim papirom za pečenje. Pecite 50 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo