Mnogi će se složiti da nitko ne kuha domaću juhu kao baka. Što to bake znaju, a mlađe generacije ne? Iskusna kuharica slavnih osoba otkrila je tajnu savršene pileće juhe. Naime, ako ne znate tehniku, lako se može dogoditi da vam meso ostane žilavo, a povrće prekuhano.
Maggie Beer (73) je za 9Kitchen podijelila nekoliko trikova. Ona juhu voli kuhati s komoračem, peršinom i repom. Prije no što ga ubaci u lonac, ona povrće zalije maslinovim uljem i stavi u pećnicu. Na taj način će očuvati boju i okus. Nije loše dodati i leću ili slanutak, koji obogaćuju aromu juhe. Možete staviti i ječam, ali njega valja najprije samostalno prokuhati pa ga dodati na kraju.
Što se mesa tiče, Beer uvijek kupuje stariju kokoš. Sjetite se one: "Stara koka, dobra juha". Također, nemojte skidati kožu. Tijekom samoga kuhanja, meso izvadite iz juhe kad je gotovo, a potom ga ponovno vratite na kraju kuhanja. Mnogi pribjegavaju kuhanju na velikoj vatri (jer je brže gotovo), no tako će meso ostati žilavo. Krčkanjem na laganoj vatri dobivate više okusa.