Sastojci za košarice od lisnatog tijesta punjne sirom i tunjevinom: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-01-04.asx
2 kore tijesta za savijače 2 jaja 100 ml vrhnja za kuhanje 100 g svježeg kravljeg sira 120 g gorgonzole 120 g goude 1 žlica kapara 3 slana inćuna 1 žličica sušenog bosiljka 100 g tunjevine iz konzerve 12 iskoštenih zelenih maslina maslinovo ulje papar
Priprema košarica od lisnatog tijesta:
Za početak gaudu naribamo, gorgonzolu narežemo na kockice, a inćune nasjeckamo. U zdjelu s umućenim jajima ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo svježi kravlji sir i izmiješamo pjenjačom.
Zatim dodamo naribanu gaudu, narezanu gorgonzolu, sjeckane inćune, kapare, sušeni bosiljak, popaprimo i dobro izmiješamo.
Na radnu površinu stavimo koru tijesta, premažemo ju maslinovim uljem, prekrijemo drugom korom, zagladimo kako bi istisnuli zrak, te i nju premažemo maslinovim uljem.
Iz pripremljenog tijesta izrežemo komade veličine 9x9 cm i utisnemo ih u kalupe za muffine, kako bi dobili oblik košarice.
Zatim svaku košaricu nadjenemo pripremljenom smjesom od sira, žličicom komadića tune, ukrasimo maslinom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-ak minuta. Gotove košarice stavimo na prikladan tanjur i poslužimo.
Predlaže: http://www.crochef.com/