Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuće koktele, ali ono što vam nijedan konobar neće reći to je da ih uglavnom mrze pripremati. Ako k tomu još imate posebne želje i prohtjeve, budite sigurni da ćete konobaru svojom narudžbom skinuti osmijeh s lica.
Konobari su za BuzzFeed priznali koja im pića zadaju najviše problema.
Mojito
"Naporno je pripremati mojito ako u baru ne postoji uređaj za drobljenje leda. Mrvljenje leda tučkom u vrijeme gužve može trajati cijelu vječnost."
Džin i sok
"Ne naručujte 'džin i sok'. I dalje ne znam kakav vi to sok želite. Sok od ananasa? Sok od brusnice? Sok od naranče? A kakav džin? Uz to, pokušavam napraviti još devet pića, trebam znati što zapravo naručujete."
Piña Colada
"Te proklete piña colade! Većinu ledenih pića je najnapornije raditi. Shvaćam, ljeto je i ona su divna, ali kada je kafić prepun gostiju, svakako je lijepo ako oni to primijete i naruče nešto brzo i jednostavno."
Long Island ledeni čaj
"Uživam u izradi svih pića, ali osobno, imam osjećaj da je Long Island ledeni čaj smeće jer u njemu miješate pet različitih alkoholnih pića."
Španjolska kava
"Nemam vremena paliti vaše prokleto piće."
Slojeviti šuteri
"Ne podnosim kada ljudi naruče pun pladanj slojevitih šutera. Potrebna je cijela vječnost da ih se napravi kako treba."
Strawberry Daiquiri
"Više uopće nije kul i sve što zahtijeva blender naporno je za izradu."
Bramble
"Moramo rukom zdrobiti led, a zatim staviti sve žestice u čašu određenim redoslijedom kako bismo dobili ispravan koktel. To traje predugo."
Lemon Drop
"Tako je ljepljiv i uvijek mi šećer završi pod noktima kada ga pripremam."