Jeste li ikada uživali u slasnom zalogaju piletine iz KFC-a i pitali ste kako je tako ukusna i mekana? Ako jeste, vijest da je tajni recept konačno otkriven jako će vas razveseliti.
Recept pod nazivom '11 bilja i začina' otkrio je nećak Colonela Sandersa, čovjeka koji je osnovao KFC.
Recept (za četiri odrasle osobe):
1. Sastojci
- 2 šalice brašna - 2/3 žlice soli - 1/2 žlice osušenog timijana - 1/2 žlice osušenog bosiljka - 1/3 žlice osušenog mažurana - 1 žlica soli obogaćene celerom - 1 žlica mljevenog crnog papra - 1 žlica suhog senfa - 4 žlice crvene tucane paprike - 2 žlice soli obogaćene češnjakom - 1 žlica mljevenog đumbira - 3 žlice mljevenog bijelog papra - 1 šalica laganog vrhnja za kuhanje - 1 jaje koje ste prethodno istukli - narezano meso pileta - ulje uljane repice
2. Postupak
- Pomiješati brašno i sve začine u jednu posudu
- U drugoj posudi pomiješati jaje i lagano vrhnje za kuhanje. U mješavinu natopiti meso i ostaviti 20-30 minuta
- Izvaditi meso iz mješavine i pričekati da se višak ocijedi. Uvaljati meso u mješavinu brašna i začina te ostaviti meso na rešetki 20 minuta kako bi upilo začine
- Dok meso 'odmara', u tavu ulijte 7-8 centimetara ulja i stavite na srednje jaku vatru. Pomoću kuhinjskog termometra pratite temperaturu ulja i kad dosegne 175°C u njega dodajte 3-4 komada piletine. Piletinu okrenite samo jednom i kad poprimi lijepu boju odložite na papirnate ručnike