Sastojci za kolač od sira i višanja:
800 g svježeg kravljeg sira 300 g smrznutih višanja 250 g svježeg kupovnog prhkog tijesta 5 jaja 120 g šećera 1 vrećica vanilin šećera 1 limun
Priprema kolača od sira i višanja: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-23.asx
Prhko tijesto s papirom za pečenje, premjestimo u kalup za pite. Tijesto oblikujemo po kalupu, a višak papira odrežemo.
U zdjelu sa svježim kravljim sirom dodamo umućena jaja, šećer, vanilin šećer, naribanu limunovu koricu i izradimo jednoličnu smjesu.
Zatim dodamo 2/3 višanja i dobro izmiješamo sastojke.
Dobivenu smjesu ravnomjerno rasporedimo po tijestu, ukrasimo preostalim višnjama i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 30-40 minuta. Gotov kolač ostavimo da se ohladi i poslužimo.
Ovaj jednostavan recept za ukusne i lagane zalogaje predlaže vam Crochef.