Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Juneći ili svinjeći odresci u mlijeku

Želite li nakon lagane ljetne hrane pojesti malo 'jači' ručak, preporučamo odreske od junetine ili svinjetine (ovisno o vašim željama) u umaku od mlijeka. Nećete požaliti!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za pečenje vam treba vatrostalna posuda ili malo dublja tavica koja mora biti premazana uljem. Svaki odrezak posolite, uvaljajte u brašno i stavite u tavicu.

Kada dno tave popunite odrescima, pospite ih vegetom, origanom, paprom i nasjeckanim češnjakom. Nakon toga u tavu stavite i drugi red odrezaka, pa ponovite postupak sa začinima. Potom u tavu ulijte mlijeko. Navedena količina (1 l) je obično dovoljna, treba pokriti odreske. U mlijeko dodajte još malo ulja.

Tavicu pokrijete aluminijskom folijom ili poklopcem, te je stavite u pećnicu da se peče oko tri do četiri sata.

Na početku meso možete peći na malo višoj temperaturi, dok odresci ne provriju. Nakon toga smanjite na 140, 150 stupnjeva, te ostavite da se peče još tri sata. Iako vam se na prvu može činiti da je za ovo jelo potrebno puno vremena, dobra je stvar što ta tri sata ne morate stajati uz pećnicu.

Poslužite s pireom jer ćete dobiti i fini umak koji se savršeno slaže s okusom krumpira.

Po želji u umak možete dodati i malo slanine ili šampinjona.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike