Domaća juha od rajčice s bosiljkom
Sastojci za juhu od rajčice:
1 kg rajčica 2 žlice svježeg usitnjenog bosiljka 2 režnja češnjaka 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica šećera 1 žlica pirea od rajčice 1 žlica octa - balsamico 5 žličica nemasnog vrhnja 300 mil povrtne juhe sol i papar
Priprema juhe od rajčice:
Zagrijte pećnicu na 200 celzija te narežite rajčice na kolutiće i poslažite ih na pladanj uz dodatak češnjaka kojeg nemojte oguliti.
Pomiješajte ulje i ocat te time prelijte rajčice i pospite šećerom.
Pecite rajčice 20 min dok ne omekšaju a nakon toga, izvadite ih i pustite da se ohlade. Kada su dovoljno ohlađene dodajte im istisnuti češnjak koji se pekao skupa s njima.
Cijelu smjesu stavite u cjediljku i dobro stiskajte tako da izađe sav sok koji ćete prikupiti u zdjelu. Tada u zdjelu dodajte pire i juhu. Promiješajte i lagano podgrijte.
U drugoj posudi pomiješajte jogurt i bosiljak, sol i papar te sve umiješajte u juhu.
Teleće šnicle na lovački
Bonet