Juha od janjetine i dimljenog mesa

Okus janjetine nije svima drag, ali ga možete nadopuniti s okusom finog dimljenog mesa. Napravite juhu, a skuhano meso poslužite kao glavno jelo uz dodatak umaka i priloga kao kuhanog krumpira.

11.1.2010.
13:52
VOYO logo

Sastojci:

300 g dimljenog mesa 500 g janjetine 1 veća mrkva komadić celera 2 manje rajčice 1 manja glavica luka 2 češnja češnjaka celerov i peršinov list sol, papar u zrnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Dimljeno meso operite i kratko prokuhajte pa ocijedite vodu i stavite meso iznova kuhati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napola omekšanom mesu dodajte janjetinu, sol, papar, luk, češnjak, napola prerezanu mrkvu i rajčice te celer i peršinov list i nastavite kuhati još oko jedan sat.

Kada je meso kuhano izvadite ga iz juhe i poredajte u topal oval i poslužite kao glavno jelo s povrćem iz juhe.

Juhu procijedite i u njoj ukuhajte tjesteninu ili rižu, a možete u toku kuhanja juhe 1 do 2 usitnjena krumpira.

Izvor: Gastro.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo