Upute:
U posudi u kojoj za dizano tijesto pomiješajte dvije trećine brašna, šećer, sol i suhi kvasac.
Zatim otopite maslac sa mlijekom. Maknite s vatre i dodajte vodu i vanilin šećer. Ostavite minutu-dvije da se još malo ohladi, pa uspite u posudu sa suhim sastojcima.
Pomiješajte dobro sastojke i nakon što sjedinite tijesto, dodajte jaja, pa kada se i to poveže u glatku smjesu, postepeno mješajući dodajte ostatak brašna.
Dobit ćete meko, pomalo ljepljivo tijesto. Premažite ga uljem, prekrijte posudu plastičnom folijom, pa kuhinjskom krpom i ostavite da se diže sat vremena na toplom mjestu.
Tijesto će se udvostručiti. Malo ga umjesite sa još dvije žlice brašna, pa ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika, da bude debelo oko pola centimetra.
Metalni kalup za kruh obložite masnim papirom. Otopite maslaca, pa ga ravnomjerno četkicom razmažite po tijestu. Posipajte mješavinom šećera, cimeta i muškatnih oraščića.
Podijelite tijesto po dužini na šest jednakih traka i slažite ih jednu na drugu, pa onda podijelite na šest manjih kvadrata. Slažite kvadrate u kalupu za kruh jednu do druge i ostavite da se diže još pola sata prije nego što ga stavite u pečnicu. Za to vrijeme, pečnicu zagrijijte na 180 stupnja C.
http://www.recepti.hr/recepti/vasi-recepti/cimetnjaca