Jednostavno, a vrlo ukusno: Cimetnjača

Jako fini recept, u smjesu možete kombinirati i orahe, ali i sir i šunku. Sve u svemu, ovo dizano tijesto nije jako komplicirano za napraviti, a čak i ako niste vješti znajte da vrijedi truda.

7.12.2012.
11:38
VOYO logo

Upute:

U posudi u kojoj za dizano tijesto pomiješajte dvije trećine brašna, šećer, sol i suhi kvasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim otopite maslac sa mlijekom. Maknite s vatre i dodajte vodu i vanilin šećer. Ostavite minutu-dvije da se još malo ohladi, pa uspite u posudu sa suhim sastojcima.

Pomiješajte dobro sastojke i nakon što sjedinite tijesto, dodajte jaja, pa kada se i to poveže u glatku smjesu, postepeno mješajući dodajte ostatak brašna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobit ćete meko, pomalo ljepljivo tijesto. Premažite ga uljem, prekrijte posudu plastičnom folijom, pa kuhinjskom krpom i ostavite da se diže sat vremena na toplom mjestu.

Tijesto će se udvostručiti. Malo ga umjesite sa još dvije žlice brašna, pa ga stavite na pobrašnjenu radnu površinu. Tijesto razvaljajte u obliku pravokutnika, da bude debelo oko pola centimetra.

Metalni kalup za kruh obložite masnim papirom. Otopite maslaca, pa ga ravnomjerno četkicom razmažite po tijestu. Posipajte mješavinom šećera, cimeta i muškatnih oraščića.

Podijelite tijesto po dužini na šest jednakih traka i slažite ih jednu na drugu, pa onda podijelite na šest manjih kvadrata. Slažite kvadrate u kalupu za kruh jednu do druge i ostavite da se diže još pola sata prije nego što ga stavite u pečnicu. Za to vrijeme, pečnicu zagrijijte na 180 stupnja C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.recepti.hr/recepti/vasi-recepti/cimetnjaca

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo