Japanske palačinke definitivno su jedne od najljepših na svijetu, a navodno i najmekše, evo recepta

Image
Foto: Instagram, mollyluc, shihokoura

Ugodne i oku i nepcu

21.11.2017.
14:00
Instagram, mollyluc, shihokoura
VOYO logo

Kod kuće većina nas radi tanke, klasične palačinke koje obožavamo jesti u svim kombinacijama. Ako si probala američke, znaš koliko su 'fluffy', no Japanci kažu da su palačinke u njihovoj izvedbi najmekše na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hottokēki' palačinke malo nas podsjećaju na japanski cheesecake koji se još naziva i 'jiggly cake' jer se doslovno trese poput želatine kada se izvadi iz pećnice. Japanci su i inače poznati po laganim, ali vrlo ukusnim slasticama koje su, da stvar bude bolja, i oku ugodne. Prave estete!

Vrlo su jednostavne za napraviti, evo recepta:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 2 jaja
  • 50 g šećera
  • 170 ml mlaćenice
  • 60 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • četvrtina žličice sode bikarbone
  • četvrtina žličice soli
  • pola žličice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
  • 2 žlice ulja ili otopljenog maslaca
  • mali okrugli kalup

Priprema:

  1. Pomiješaj sve sastojke i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica. U tavici zagrij malo ulja te u nju položi namašćen kalup.
  2. U njega do polovice ulij smjesu te peci na srednjoj vatri oko 4 minute, potom okreni palačinku i peci je s druge strane. Njam!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo