Kod kuće većina nas radi tanke, klasične palačinke koje obožavamo jesti u svim kombinacijama. Ako si probala američke, znaš koliko su 'fluffy', no Japanci kažu da su palačinke u njihovoj izvedbi najmekše na svijetu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
'Hottokēki' palačinke malo nas podsjećaju na japanski cheesecake koji se još naziva i 'jiggly cake' jer se doslovno trese poput želatine kada se izvadi iz pećnice. Japanci su i inače poznati po laganim, ali vrlo ukusnim slasticama koje su, da stvar bude bolja, i oku ugodne. Prave estete!
Vrlo su jednostavne za napraviti, evo recepta:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci
- 2 jaja
- 50 g šećera
- 170 ml mlaćenice
- 60 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- četvrtina žličice sode bikarbone
- četvrtina žličice soli
- pola žličice ekstrakta vanilije (ili vanilin šećer)
- 2 žlice ulja ili otopljenog maslaca
- mali okrugli kalup
Priprema:
- Pomiješaj sve sastojke i miješaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu bez grudica. U tavici zagrij malo ulja te u nju položi namašćen kalup.
- U njega do polovice ulij smjesu te peci na srednjoj vatri oko 4 minute, potom okreni palačinku i peci je s druge strane. Njam!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa