Iako si tu i tamo volimo popiti malo ohlađenog pjenušca, evo zašto ga nikako ne bismo trebale držati u hladnjaku

Image
Foto: Unsplash

Ova navika nam može uništiti omiljeno piće

31.12.2017.
15:00
Unsplash
VOYO logo

Nema ništa finije nego se počasiti čašom pjenušca ili šampanjca, onako iz čistog gušta. Iako su takva pića najbolja kada su dobro ohlađena, nikako ih ne bismo smjele držati u hladnjaku na duži vremenski period.

Vinarica Marie-Christine Osselin, piše Her, nikako to ne preporučuje. "Ako pjenušac ili šampanjac kanite popiti u roku od tri do četiri dana od dana kupnje, slobodno ga držite u hladnjaku. Ako stoji duže, čep se može osušiti zbog manjka vlage pa piće počinje brže oksidirati i gubi se prvotna aroma", objasnila je Osselin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Umjesto u hladnjaku trebale bismo ih držati na suhom i hladnom mjestu, daleko od direktnog sunčeve svjetlosti i visoke temperature. Prije konzumiranja, bocu treba dobro ohladiti tako da ju staviš u kantu s ledom i uliješ jednu trećinu vode te pustiš da se hladi barem 20 minuta.

"Kada poslužujete pjenušavo vino, napunite samo jednu trećinu čaše i držite ju za stalak kako se piće ne bi brzo zagrijalo", dodala je Osselin. Primljeno na znanje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo