arti-201006020561006'Pokušavam ostati maksimalno pristojan iako se ponekad vrlo teško suzdržati zbog verbalnih napada osoblja i vlasnika restorana. Želim svima pokazati ono najbolje što znam, što sam učio 22 godine, težak i naporan rad, a sve radi toga da im bude lakše u budućnosti. Znam da nije lako mijenjati navike, pogotovo one loše, no svatko od nas bi trebao prihvatiti kritike zbog poboljšanja i napredovanja u svom poslu', kazao je Macchi, koji se kulinarstvom počeo baviti sa samo sedam godina.
'Moj prvi kulinarski specijalitet bio je čokoladni mousse, koji sam naučio pripremati tako da sam promatrao tatu. Naime, moj tata zna raditi samo tri jela, što treba gledati kao veliki uspjeh jer je slijep. Moja baka Julie vjerojatno je zaslužna za moju profesiju jer se i dan-danas sjećam mirisa kuće kad bih se vratio iz škole, a baka je bila u kuhinji', kaže Stephan, koji je ovim putem još jednom uputio kritiku hrvatskim restoranima.
'Često čujem komentare kako ljudi uopće nisu vidjeli kako sve to izgleda 'iza scene', to jest u kuhinji. No, to nije prava slika svih restorana, to je samo dio, uzorak slike hrvatskih restorana i smatram da ne treba stvarati jednu općenitu sliku o njima', kaže Stephan, koji u Hrvatskoj živi već 13 godina i nikada se nije poželio vratiti u rodnu Francusku.
'U životu je bitno imati cilj i znati što želite, za sve ostalo je potrebno samo strpljenje i naporan rad. Mogu sa sigurnošću reći da sada, kad sam poprilično 'uspio' ovdje, bio bih skroz lud da odem', priznao je Stephan za Studio, a njega ćemo uskoro moći vidjeti u drugoj sezoni Jezikove juhe na RTL Televiziji.
Prethodni članci:
arti-201006020561006 arti-200912140193006 arti-200912010116006