PALI SVAKI PUT /

Genijalan trik za guljenje češnjaka: 'Snažno protresite i to je to'

Image
Foto: Shutterstock

Postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili

20.4.2024.
20:49
Shutterstock
VOYO logo

Guljenje češnjaka može biti jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku, piše Express.

Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZABORAVI /

Evo kako češnjak ostaje svjež i do četiri mjeseca: Kuhar otkrio jednostavan način skladištenja

Image
ZABORAVI /

Evo kako češnjak ostaje svjež i do četiri mjeseca: Kuhar otkrio jednostavan način skladištenja

Srećom, postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.

Instruktorica kuhanja Kierin Baldwin s američkog Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu metodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca.

Kako oguliti češnjak?

"Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam radila, kuhari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli hrpu režnjeva češnjaka kako bi ih ogulili", rekla je.

Umjesto muke s guljenjem režnjeva češnjaka ručno ili metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje korištenje staklenke s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.

"Samo stavite režnjeve češnjaka unutra, snažno protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen češnjak bez neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima", otkrila je stručnjakinja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ava ne ide u Sabor, ali europski izbori su blizu: 'Imam dobar program'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo