Guljenje češnjaka može biti jedan od najzamornijih i najneugodnijih dijelova kuhanja, ali jednostavan trik potpuno će promijeniti način na koji pristupate ovom zadatku, piše Express.
Naprave za guljenje povrća postoje već dugo, ali nisu uvijek prikladne za korištenje niti ih je lako očistiti nakon toga.
Srećom, postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca koji biste potrošili na napravu za ljuštenje.
Instruktorica kuhanja Kierin Baldwin s američkog Instituta za kulinarsko obrazovanje otkrila je svoju jednostavnu metodu.
Postoji jedan genijalan trik za ljuštenje češnjaka koji će vam uštedjeti puno vremena i novca.
Kako oguliti češnjak?
"Moram vam reći, radi odlično. U mnogim restoranima u kojima sam radila, kuhari bi zapravo spojili dvije male tave i protresli hrpu režnjeva češnjaka kako bi ih ogulili", rekla je.
Umjesto muke s guljenjem režnjeva češnjaka ručno ili metodom gnječenja nožem, Kierin jednostavan trik uključuje korištenje staklenke s poklopcem ili dvije metalne zdjelice.
"Samo stavite režnjeve češnjaka unutra, snažno protresite i to je to, imat ćete uredno oguljen češnjak bez neugodnog mirisa koji vam se zadržava na prstima", otkrila je stručnjakinja.
POGLEDAJTE VIDEO: Ava ne ide u Sabor, ali europski izbori su blizu: 'Imam dobar program'