NEŠTO NOVO /

Dašak Amerike stigao u Zagreb: O gastro putovanju na Gvatemalu pričat će se još dugo

Image
Foto: Grills Masters

Okupljeni su upoznali Gvatemalu na jedan potpuno drugačiji način i otkrili kako grill uz fini rum postaje kvalitetna delicija i zalogaj koji može postati vrlo egzotičan i zanimljiv

8.3.2024.
16:35
Grills Masters
VOYO logo

Proljetni dani lagano se bliže, a s njima i uživanje u toplim sunčevim zrakama, u prirodi uz roštilj. Odlično zagrijavanje za ove omiljene aktivnosti i druženje u kojima svi okupljeni postaju 'grill masters' održalo se sinoć u restoranu Batak na Kajzerici.

Neodoljiva gastronomska avantura iz Gvatemale stigla je u Zagreb i okupila obožavatelje dobre hrane i pića. Okusi u čaši s područja ove zanimljive srednjoameričke države i domovine Maja pratile su razne varijacije grilla, a u ovom spoju nezaboravnog iskustva uživali su brojni poznati gastroznalci, barmeni i gurmani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grills Masters

Domagoj Ribafish, Kasandra Draganić, Vedran Bošković, Darko Kontin i brojni drugi tako su u predivnom ambijentu bili dio 'putovanja' u pet slijedova. Jela su upotpunila pića dugogodišnje tradicije očuvane na planinama Gvatemale te tako donijela dašak Amerike na naše prostore.

Image
NJAM /

Chef Gretić s nama je podijelio svoj recept za desert koji odlično sjeda nakon ručka

Image
NJAM /

Chef Gretić s nama je podijelio svoj recept za desert koji odlično sjeda nakon ručka

Unatoč činjenici da globalno obožavano piće dobro ide uz kockicu tamne čokolade, event Grill Masters bio je idealan način za otkrivanje njegovog novog lica stvarajući raskošne okuse koji su se savršeno poklopili s gastro specijalitetima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Grills Masters

Večera je započela omiljenom pohanom punjenom paprikom, a nastavila se paštetom od pileće i guščje jetre s tartufima i posebnim slatko-slanim zalogajem, suhim šljivama u slanini. Citrusne note vanilije, posebne mješavine karameliziranih nota te glatkoća citrusa, vanilije i orašastih plodova sjajno su pratile navedene slijedove, a rib-eye steak kao kralj dobrog roštilja bio je pun pogodak za sve ljubitelje grill delicija – posebice uz bakreni napitak s pikantnim okusom cimeta i papra.

Image
Foto: Grills Masters

Desert, kao šlag na torti večeri, bio je pažljivo biran te je na tanjurima gostiju ubrzo stigao chococube koji nije mogao bolje zatvoriti ovo gastronomsko iskustvo. Naravno, uz čašu pića koje se savršeno sljubljuje uz grill i vodi nas u neke toplije dane u kojima ćemo tek uživati.

Image
Foto: Grills Masters

Piće koje osvaja i najizbirljivija nepca diljem svijeta idealno se slagalo s jelima, a posebno osmišljen pairing osvojio je goste. Vođeni stručnim vodstvom barmena Simonea Mine, okupljeni su upoznali Gvatemalu na jedan potpuno drugačiji način i otkrili kako grill uz fini rum postaje kvalitetna delicija i zalogaj koji može postati vrlo egzotičan i zanimljiv.

Image
Foto: Grills Masters

POGLEDAJTE VIDEO: Održano je prvo gastro natjecanje osoba s invaliditetom, a najbolja jela imao je priliku kušati i Zlatko Dalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo