Kada se radi o malim kuhinjama, svaki centimetar prostora je vrlo važan i mora se dobro iskoristiti. Ako si i ti vlasnica takve kuhinje, sigurno muku mučiš s nedovoljno mjesta na radnoj plohi. Ako tanjura ima posvuda, a cjedilo za suđe zauzima previše prostora, finska metoda cjeđenja suđa promijenit će ti život. Doslovno, jer ćeš se manje uzrujavati ;)
Naime, Finci umjesto donje police u svojim ormarićima za suđe imaju rešetku na koju se stave netom oprani tanjuri, piše Red Book Mag. Oni se potom cijede direktno u sudoper, ne zauzimajući mjesto na njemu. Ako ovo nije genijalno, onda ne znamo što jest!
Taj koncept Finci nazivaju 'astiankuivauskaappi', što je kombinacija riječi suđe (astian), sušiti (kuivaus) i ormarić (kaappi). Kroz ovu rešetku mogu se cijediti i šalice, lonci, čaše ili bilo što drugo što ne može kroz nju propasti.
Cheryl Quinton, kanadski zannstvenica koja je živjela u Finskoj više od tri godine, napisala je na svom blogu koliko je oduševljena ovakvim načinom očuvanja prostora u malim kuhinjama: "Obožavam ovu stvar. Unutra mogu nabacati hrpu stvari, zatvoriti ormarić i 'woohoo', radna ploha je čista. Suđe dosta kapa, ali u Finskoj su sudoperi i radne plohe od nehrđajućeg čelika uobičajena stvar", rekla je.
Iako je ovo fantastična ideja za uštedu prostora, preporučljivo je držati vrata ormarića otvorenima dok se suđe suši kako se ne bi stvarala plijesan.