Dubrovnik FestWine održava se po 5. put, evo zašto se isplati posjetiti ga

Image

Petu godinu zaredom u Dubrovniku će se održati Vinski festival Dubrovnik FestiWine, koji će u tjednu od 16. do 22. travnja okupiti sve ljubitelje vina

20.3.2018.
19:30
VOYO logo

Festival započinje 'Dubrovačkom vinskom setemanom' , a to je prilika da svi posjetitelji obiđu restorane, konobe i vinske barove s oznakom Wine Friendly te kušaju vrhunska vina.

Središnji događaj je izložba vina koja će se održati u petak i subotu, 20. i 21. travnja 2018. godine u ambijentu Sunset Beacha u Uvali Lapad. Tijekom izložbe vina, uz susrete vinskih profesionalaca s vinarima, održat će predavanja i vinokušnje, ali i vrlo atraktivne vinske i kulinarske radionice poput 'Gault & Millau' masterclass radionice japanskog chefa Ippei Uemure i Salona pjenušavih vina – 'Sparkling table'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbor najboljih vina

Image

„Ove godine Dubrovnik FestiWine obilježava svoj peti rođendan, sigurnim koracima nastavljamo pozitivnim smjerom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije. Veselimo se svim izlagačima i njihovim vinima, svim posjetiteljima i vinskim znalcima, veselimo se zdravoj konkurenciji u kojoj naša županijska vina mogu još bolje potvrditi svoju izvrsnost", rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

Image

Pored već spomenutih događanja, već tradicionalno tijekom Dubrovnik FestiWinea naslijepo se kuša i bira vino koje se najbolje sljubljuje uz autohtonu deliciju, stonsku kamenicu. Uz atraktivan 'Blind date: In love with Ston Oysters', održat će se i 'Dubrovnik FestiWine Trophy', ocjenjivanje vina u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, na čelu s predsjednikom ocjenjivačkog tima Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Zanimljivost festivala je gastro spektakl 'Dubrovnik FestiWine Gala' svečana večera koja će se održati 19. travnja 2018. godine u hotelu Excelsior na kojoj će se uz sedam pobjedničkih vina s prošlogodišnjeg festivala predstaviti kreativna kuhinja mladih ali dokazanih chefova: gosta Igora Jagodica i domaćina Petra Obada. Kao i prošlih godina, cjelokupan prihod namijenjen je stipendiranju mladih talenata iz područja kulinarstva i someljerstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo