'JEDVA SAM IZVUKAO ŽIVU GLAVU' /
Ispovijest velikana: 'To me doslovno pojelo. Davali su mi minimalne šanse, a ja sam se vratio i igrao rukomet života'
Poznati morski glavonožac u kuhinji se priprema pirjanjem, pečenjem u tavi ili na roštilju. Lignje se i nadijevaju i režu na kolutiće.
Očišćenu sipu narežite na manje kolutove. Prilikom čišćenja sipe, izdvojite njeno crnilo i otopite u šalici vode.
U prikladnoj posudi popržite na ulju: nasjeckani luk, peršin i češnjak. Zatim dodajte u posudu narezanu sipu te posolite i popaprite. Komadiće sipe pržite 2 do 3 minute, zatim ulijte malo otopljenog crnila.
Po potrebi dodajte malo vode i promiješajte. Zatim smjesi dodajte rižu i vodu ( ili temeljac ako ste ga pripremili) te kuhate još 12-ak minuta.
Dobar tek!
http://www.tjedni-menu.com/crni-rizoto-od-sipe/