Čokoladna torta s višnjama

Klasična kombinacija slatkog i kiselog savršeno se spojila u receptu za čokoladnu tortu s nadjevom od višanja. Osim spektakularnog okusnog užitka tu je i onaj estetski.

14.12.2012.
11:26
VOYO logo

Upute za pripremu:

Biskvit:

1. Pomiješati sve suhe sastojke u jednoj zdjeli i sve mokre sastojke (osim vrele vode) u drugoj zdjeli. 2. Postupno dodavati mokre sastojke u suhe, kad se sjedine, miksati dvije minute. 3. Dodati vrelu vodu, promiješati, izliti u kalup za pečenje (promjera 26 cm) premazan maslacem i posut krušnim mrvicama. 4. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva. 5. Peći oko 40-45 minuta; ako je potrebno (i ovisi o jačini pećnice), slobodno pecite dulje.

Nadjev od višnje:

Ocijedite višnje, te u sok od višnji umiješajte sve naveden sastojke i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu u koju na kraju umiješate višnje. Nadjev od višnje razmažite po ohlađenom biskvitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva krema:

Pripremite u jednoj zdjeli 200 grama tamne čokolade narezane na kockice, prokuhajte 150 mililitara slatkog vrhnja te polijte po čokoladi i lagano promiješajte da se čokolada otopi. U međuvremenu istucite ostatak slatkog vrhnja u čvrsti šlag te postupno dodajte u otopljenu čokoladu i prelijte na ohlađeni biskvit i višnje. Stavite u hladnjak na pola sata.

Druga krema:

Način pripreme isti kao kod prvog sloja kreme, samo što uzimate mliječnu čokoladu. Zalijete po ohlađenom prvom sloju te stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo