Čokoladna pjena s likerom od jagode

Desert kojem će malo tko odoljeti. Pjenasta čokolada nadopunjena je finim slatkim likerom od jagode, a dodatak narančine korice ublažit će slatkoću i pojačati miris slastice.

23.4.2010.
12:29
VOYO logo

Sastojci:

200 g čokolade za kuhanje 4 jaja 60 g šećera naribana korica cijele naranče 1 mala čaša likera od jagode 1/2 maslaca 1 čaša slatkog vrhnja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

Čokoladu izlomite stavite u posudu, dodajte 3 žlice vode, maslac, žumanjke, šećer, koricu i na pari kuhajte dok se svi sastojci ne sjedine u masu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada dodajte i lagano miješajte oko pet minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.

Dodajte čvrsto istučeni snijeg od bjelanjaka pa sve izmiješajte i izlijte u visoke čaše.

Poslužite ukrašenu s istučenim slatkim vrhnjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo