Čokoladna pjena s likerom od jagode
Desert kojem će malo tko odoljeti. Pjenasta čokolada nadopunjena je finim slatkim likerom od jagode, a dodatak narančine korice ublažit će slatkoću i pojačati miris slastice.
Sastojci:
200 g čokolade za kuhanje 4 jaja 60 g šećera naribana korica cijele naranče 1 mala čaša likera od jagode 1/2 maslaca 1 čaša slatkog vrhnja
Priprema:
Čokoladu izlomite stavite u posudu, dodajte 3 žlice vode, maslac, žumanjke, šećer, koricu i na pari kuhajte dok se svi sastojci ne sjedine u masu.
Tada dodajte i lagano miješajte oko pet minuta. Maknite s vatre i pustite da se malo ohladi.
Dodajte čvrsto istučeni snijeg od bjelanjaka pa sve izmiješajte i izlijte u visoke čaše.
Poslužite ukrašenu s istučenim slatkim vrhnjem.
403 Forbidden