Izgleda isto kao i burek s mesom, samo što je punjen sa eurokremom i plazmom te ukrašen šećerom u prahu.
"Tijesto se pravi na isti način kao i ono za burek s mesom, samo se dodaje više šećera. Naprave se dvije kore. Jedan se dio namaže čokoladnim namazom, a na drugi idu smrvljeni keksi", rekla je vlasnica pekare "Kod Mare" za Mondo.
Nema straha kako će ovaj burek biti masan. Pekarica je pojasnila kako se priprema isključivo na biljnoj masti i pri tome se pazi na količine.
Slatki je burek pronašao svoj put do kupaca iako je na ovim područjima jedini burek koji se smije nazivati "burek "samo onaj s mesom.
"Često prodamo dva, tri pladnja, ovisno o tome kakav je dan", pohvalila se pekarica Mara. Reakcije ljudi su, dodaje, uglavnom pozitivne.
"Budu iznenađeni. Kada probaju, uvijek se vrate po još", kaže pekarica koja je osmislila slatki burek, piše Mondo.
Galerija