SMISLIO GA JE - LIJEČNIK / Recept od 30 minuta pokorio internet: U glavnim ulogama - mljeveno meso i gljive! Dijeli se kao lud, jasno je zašto

Image
Foto: Shutterstock

Kao prilog možete servirati pire krumpir, rezance od jaja, rižu ili pak pire od cvjetače

17.9.2021.
14:04
Shutterstock
VOYO logo

Salisbury odrezak jedan je najpopularnijih jela u američkoj kuhinji koji je osmislio liječnik James Salisbury, jedan od prvih zagovornika prehrane s malim udjelom ugljikohidrata.

Ovo jelo s junećim pljeskavicama u bogatom umaku od luka i gljiva super je jednostavno za skuhati te je puno okusa. Kao prilog možete servirati pire krumpir, rezance od jaja, rižu ili pak pire od cvjetače. Dodajte i salatu i dobit ćete savršen obrok koji će vaša obitelj obožavati. Što je najbolje, gotov je za samo pola sata!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednostavan i brz recept za Salisbury odrezak oduševio je društvene mreže, a posebno korisnike koji nisu iz Sjedinjenih Država. Što je najbolje od svega, potreban vam je samo jedan lonac za cijelo jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

30 grama maslaca

110 grama sitno nasjeckanih gljiva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan sitno nasjeckani luk

300 ml kondenziranog goveđeg temeljca

Tekst se nastavlja ispod oglasa

700 grama mljevene junetine

60 grama krušnih mrvica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno jaje

Prstohvat papra i mljevenog senfa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8 grama brašna

15 grama kečapa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80 ml vode

Upute

U tavu stavite maslac s lukom. Kuhajte na umjerenoj vatri oko pet minuta pazeći da luk ne poprimi smeđu boju. Dodajte gljive i kuhajte dok se sva tekućina ne upije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zdjeli pomiješajte junetinu, četvrtinu temeljca, jaje, papar i krušne mrvice. Dobro promiješajte i oblikujte šest pljeskavica.

U drugoj posudi pomiješajte preostali temeljac, brašno, kečap, mljeveni senf i vodu. Dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite gljive i luk iz tave. U tavu stavite juneće pljeskavice i zapecite sa svake strane (oko dvije minute). Na pljeskavice stavite luk i gljive te prelijte mješavinom temeljca. Pokrijte i ostavite da krčka 20 minuta ili dok ne bude gotovo. Poslužite uz pire krumpir.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo