Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečene prokulice s pancetom, lukom i sirom

Od ove kombinacije nesumnjivo ćete se najesti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Prokulice mnogi izbjegavaju zbog njihovog posebnog gorčastog okusa, ali mogu biti vrlo ukusne ako ih se spoji s nečim što već volimo poput pancete ili sira.

Sastojci:

250 g prokulica

malo pancete

1 šnita maslaca

jedan veliki luk

2 žlice brašna

2,5 dcl mlijeka

naribani sir (gauda, cheddar)

muškatni oraščić, sol, papar

Priprema:

 

Prokulice kratko prokuhajte 3-4 minute da su tek malo mekane. Na maslacu pržite pancetu 8-10 minuta te je uklonite iz tave.

Na istoj masnoći popržite luk, dodajte mu brašno, dobro promiješajte dok brašno ne poprimi zlatnu boju te zatim dodajte mlijeko.

Umak miješajte na laganoj vatri dok se ne počne zgušnjavati te ga začinite solju, paprom i oraščićem.

Dodajte količinu naribanog sira po volji, promiješajte te mu dodajte prokulice. Sve povežite te premjestite u posudu za pečenje.

Sve posipajte pancetom i ostatkom sira te pecite oko 20 minuta ili dok se sir potpuno ne rastopi. Dobar tek!

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike