Brzinski ručak: Tart s rajčicama, mozzarellom i maslinama

Image
Foto: Thinkstock, Piotr Krzeslak

Nakon uživanja u šunkici, jajima i francuskoj salati, vrijeme je za nešto lagano i povrtno

19.4.2017.
12:00
Thinkstock, Piotr Krzeslak
VOYO logo

Tko ne voli fini tart? Još ako je obogaćen ukusnom mozzarellom koja se izvrsno topi, sočnim rajčicama i crnim maslinama, sigurni smo da će vam popuniti želučiće :)

Sastojci:

Za tijesto

  • 250 g oštrog brašna
  • 130 g hladnog maslaca, narezan na listiće
  • pola žličice praška za pecivo
  • pola žličice soli
  • 2-3 žlice hladne vode

Za nadjev

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 3 jaja
  • cherry rajčice
  • mozzarella
  • crne masline
  • vegeta, bosiljak, origano

Priprema:

  1. Za početak zamijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, praška za pecivo i soli. Maslac u brašnu razmrvite prstima te dodajte vodu. Od tijesta oblikujte kuglu i ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
  2. Tijesto razvaljajte i prebacite u kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite oko 15 min. na 190 °C. Umutite jaja i kiselo vrhnje te dodajte bosiljak i vegetu.
  3. Rajčice prepolovite, masline odkoštite i narežite na kolutiće, a mozzarellu na ploške. Na polupečeno tijesto rasporedite masline, rajčice i mozzarellu, prelijte jajima te zapecite u pećnici.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
NOVE EPIZODE OD PONEDJELJKA DO ČETVRTKA
VOYO logo
Još iz rubrike