Malo tko ne voli legendardi mac&cheese ili tjesteninu sa sirom. Može se napraviti na klasičan način ili s raznim dodacima kako ne bi bila prazna, a posebno će vas oduševiti ovaj s pancetom i raznim povrćem. Njam!
Sastojci:
- jedan luk
- panceta, narezana na sitne komadiće
- tjestenina penne ili caneloni
- nekoliko stapki mladog luka
- brokula
- svježa crvena paprika
- naribani sir (gauda, cheddar)
- vrhnje za kuhanje
- sol, papar, origano, parmezan
Priprema:
- Na malo maslinova ulja popržite luk te mu dodajte pancetu. U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente i brokulu.
- Pancetu stavite na stranu, a u istoj tavici malo poržite papriku i kuhanu brokulu. Po potrebi ih začinite te im vratite pancetu.
- Kalup za pečenje namastite s malo maslaca te u njega prebacite pancetu skupa s povrćem i tjesteninom. U vrhnju rastopite sir te ga pomiješajte sa svime.
- Tjesteninu posipajte ostatkom sira, parmezanom i narezanim mladim lukom te pecite u pećnici na 180 °C dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa