Brzinski ručak: Punjene paprike s kvinojom i mrkvicom

Image
Foto: Thinsktock, supercat67

Šarene punjene paprike odličan su proljetni ručak

6.4.2017.
12:00
Thinsktock, supercat67
VOYO logo

U klasične punjene paprike ide mljeveno meso, no ako niste njegov najveći fan, možete iskoristiti i zdravu kvinoju. Jednako je ukusna :)

Sastojci:

  • 4 paprike babure
  • 2 šalice kvinoje
  • 2 mrkve
  • svježi peršin, bosiljak
  • maslinovo ulje
  • 1 žlica octa
  • sol, papar

Priprema:

  1. Isperite kvinoju te je kuhajte u vodi u omejru 1:3 oko 15 minuta. Opet je isperite vodom i dobro ocijedite.
  2. Mrkvu i peršin nascjeckajte te ih pomiješajte s kvinojom i mješavinom maslinovog ulja, octa, soli, papra i bosiljka
  3. Paprike operite, odrežite im vrh pa ih očistite od koštica. Punite ih nadjevom od kvinoje i zapecite u pećnici. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo