Brzinski ručak: Palačinke punjene puretinom, paprikom i rajčicom

Image
Foto: Instagram

Odlične za desert, ali i kao glavno jelo

7.9.2016.
11:33
Instagram
VOYO logo

Brzo gotove, slasne i punjive bilo čime, palačinke su zaista poslastica koju možemo jesti bilo kada. Ako ste u žurbi, smjesu napravite večer prije da si skratite vrijeme pripreme ove delicije u današnjoj slanoj varijanti.

Sastojci:

  • smjesa za palačinke
  • 1 crveni luk
  • 1 žuta paprika
  • 100 g purećih prsa
  • 1 rajčica
  • malo brašna
  • koncentrat rajčice
  • naribani sir po želji
  • bosiljak, čili, sol, papar

Priprema:

  1. Umutite smjesu za palačinke i ispecite količinu po želji. Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk te mu dodajte nasjeckanu papriku i rajčicu.
  2. Podlijte vodom da luk i paprika omekšaju te kad voda ispari maknite ih iz tave. U istu tavu na malo maslinova ulja zapecite na kockice narezana pureća prsa.
  3. Kada dobiju zlaćanu boju, podlijte ih s malo vode da omekšaju. Nakon nekoliko minuta puretini dodajte povrće. Sve začinite po želji.
  4. Nadjev pobrašnite kako bi dobio na gustoći te počnite puniti palačinke. Zarolajte ih i stavite u posudu za pečenje.
  5. Prelijte ih koncentratom rajčice u koju ste dodali malo šećera, soli i papra te ribanim sirom.
  6. Pecite na 180 °C dok se sir ne rastopi i sve postane kompaktno. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo