Brzinski ručak: Punjena pileća prsa s mozzarellom i sušenim rajčicama u crnom umaku

Image
Foto: Instagram, cafedelites

Mozzarella je posebno zahvalan sir za ovakva jela

25.3.2017.
12:00
Instagram, cafedelites
VOYO logo

Ako još niste iskombinirali mozzarellu s piletinom, danas je pravo vrijeme za to. Sušene rajčice jelu će dati specifičan okus kao i umak od balzamičnog octa. Vrlo aromatično!

Sastojci:

  • 2 para pilećih prsa
  • 3 žlice sušenih rajčica u ulju
  • 4 šnite mozzarelle
  • svježi bosiljak
  • 4 češnja češnjaka
  • aceto balsamico
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • sol, papar, origano

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 °C, a pileća prsa prerežite po sredini, ali ne do kraja. Posolite ih, popaprite i začinite origanom.
  2. Zalijte ih jednom žlicom ulja od sušenih rajčica te ih napunite jednom šnitom mozzarelle, sušenim rajčicama i svježim bosiljkom.
  3. Zatvorite ih čačkalicama te ih popržite sa svake strane na maslinovom ulju. Dok se piletina prži, pomiješajte protisnuti češnjak, balzamični ocat i šećer.
  4. Umakom zalijevajte piletinu sa svih strana i pustite da se dinsta oko 2-3 minute. Prebacite je skupa s umakom u posudu za pečenje i pecite oko 10 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo