Divno hrskavo jelo koje se poslužuje kao predjelo u azijskim restoranima osvaja svakoga tko ga proba, a posebno su ukusne sa slatko-kiselim umakom :) Uživajte!
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- paket smrznutih ili svježih kozica
- 4 kore za savijače
- 1 poriluk
- 1 velika mrkva
- 100 g ribanog zelja
- 6 šampinjona
- komadić đumbira
- 2 žlice soja umaka
- 1 jaje
- sol, kajenski papar
- 2 dcl ulja za prženje
Priprema:
- Naribajte mrkvu, poriluk izrežite na trakice, đumbir naribajte, a šampinjone narežite na komadiće.
- Na malo ulja popržite poriluk te mu dodajte kozice. Dok su se malo razradile, usitnite ih kuhačom te im dodajte im ostalo povrće, đumbir te ga začinite.
- Kada je sve već skoro gotovo dodajte soja umak, promiješajte i pustite neka se malo ohladi.
- Svaku koru prerežite na četiri dijela te blizu lijeve 'stranice' kore stavite otprilike jednu žlicu nadjeva. Umutite jaje te njime premažite sve rubove kora.
- Rolice motajte na način da prvo savijete gornji i donji rub, a potom rolate s lijeva na desno. Ulje dobro zagrijte i zatim pržite rolice 30 sekundi sa svake strane.
- Poslužite uz slatko-kiseli ili soja umak. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa