Brzinski ručak: Proljetne rolice s povrćem i kozicama

Image
Foto: Thinkstock, NatashaBreen

Obično se rade s mesom ili samo s povrćem, ali varijanta s kozicama će vas potpuno oduševiti

29.5.2017.
12:00
Thinkstock, NatashaBreen
VOYO logo

Divno hrskavo jelo koje se poslužuje kao predjelo u azijskim restoranima osvaja svakoga tko ga proba, a posebno su ukusne sa slatko-kiselim umakom :) Uživajte!

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • paket smrznutih ili svježih kozica
  • 4 kore za savijače
  • 1 poriluk
  • 1 velika mrkva
  • 100 g ribanog zelja
  • 6 šampinjona
  • komadić đumbira
  • 2 žlice soja umaka
  • 1 jaje
  • sol, kajenski papar
  • 2 dcl ulja za prženje

Priprema:

  1. Naribajte mrkvu, poriluk izrežite na trakice, đumbir naribajte, a šampinjone narežite na komadiće.
  2. Na malo ulja popržite poriluk te mu dodajte kozice. Dok su se malo razradile, usitnite ih kuhačom te im dodajte im ostalo povrće, đumbir te ga začinite.
  3. Kada je sve već skoro gotovo dodajte soja umak, promiješajte i pustite neka se malo ohladi.
  4. Svaku koru prerežite na četiri dijela te blizu lijeve 'stranice' kore stavite otprilike jednu žlicu nadjeva. Umutite jaje te njime premažite sve rubove kora.
  5. Rolice motajte na način da prvo savijete gornji i donji rub, a potom rolate s lijeva na desno. Ulje dobro zagrijte i zatim pržite rolice 30 sekundi sa svake strane.
  6. Poslužite uz slatko-kiseli ili soja umak. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo