Što će vam kruh, odnosno tijesto koje samo napuhava ako umjesto njega možete iskoristiti cvjetaču (dok je još ima)? Ova vrlo inovativna, a jednako ukusna pizza garantirano će vas osvojiti!
Sastojci:
Za tijesto
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 glavica cvjetače
- 2 žlice parmezana
- 1 jaje
- 1 žlica češnjaka u prahu
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar, bosiljak, origano
Nadjev
- mozzarella, rajčica, masline, rikola ili što god želite
Priprema:
- Cvjetaču očistite, razdijelite na cvjetove, operite i obradite na pari. Pustite neka se ohladi te ocijedite višak vode.
- Dodajte joj jaje, parmezan, češnjak, papar, sol, začine i maslinovo ulje te smjesu dobro promiješajte, najbolje rukama.
- Rasporedite je u protvan ili kalup obložen papirom za pečenje te je pecite na 250°C dok tijesto ne porumeni.
- Na vruće tijesto rasporedite nadjev koji želite te pizzu dodatno zapecite dok se sir ne rastopi. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa