Curry ne mora nužno uključivati meso već ga se može napraviti i na povrtni način, a tako je i laganiji. Kombinacija mirisnih začina otvorit će vam sinuse, ali i apetit, garantirano ;)
Sastojci:
- 500 g krumpira
- 1 luk, nasjeckani
- 4 češnja češnjaka
- slanutak, grašak (količina po želji)
- 2 svježe rajčice ili konzervirani pelati
- 2,5 dcl kokosovog mlijeka
- 2 žličice kumina
- 1 žličica kajenskog papra
- 4 žličice curryja
- 1 žličica soli
- 1 žličica crnog papra
- mali komadić đumbira, naribanog
- peršin
Priprema:
- Za početak skuhajte krumpir narezan na kockice u slanoj vodi i ocijedite ga. Na malo ulja popržite nasjeckani luk i češnjak te ih začinite kuminom, kajenskim paprom, curryjem, solju, paprom i đumbirom.
- Dobro promiješajte te dodajte rajčicu, grašak, slanutak te ih zalijte kokosovim mlijekom. Pustite neka zavrije te naposlijetku dodajte kuhani krumpir i promiješajte. Ukrasite svježim peršinom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa