Vrijeme je da malo odteretimo želudac od teškog mesa i okrenemo se laganijoj hrani po ovim vrućinama. Jedna vrlo zahvalna namirnica za ljetnu sezonu jest riba, konkretno losos kojeg možete jesti na sve načine. Vrlo ga kratko treba termički obraditi, a slaže se sa svim salatama, umacima i prilozima. Navalite ;)
Sastojci:
- 4 fileta lososa
- pola žličice suhog korijandera
- kajenski papar, malo kumina
- sol, papar
Umak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- pola šalice kiselog vrhnja
- 2 mlada luka
- stapka ili dvije peršina
- sok od jedne limete
- 1 češalj češnjaka
Priprema:
- Za početak napravite umak. Stavite vrhnje, luk, peršin, sok limete, češnjak i prstohvat soli u blender i miksajte dok peršin nije potpuno usitnjen.
- U maloj posudi pomiješajte kumin, korijandar, kajenski papar, 3/4 žličice soli i pola žličice papra te s tom mješavinom ravnomjerno natrljajte filete.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu ispecite losos, oko 4 minute sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Zagrijte umak i prelijte ga preko fileta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa