Lazanje se mogu napraviti na bilo koji način, a današnja verzija malo je pikantnija, baš onako kako bi jeli Meksikanci. Uživajte!
Sastojci:
- 450 g mljevene svinjetine
- tijesto za lazanje
- 1 luk
- 3 češnja češnjaka
- 1 zelena paprika
- konzerva crvenog graha
- koncentrat rajčice
- chilli, sol, papar
- peršin
- vrhnje za kuhanje
- ribani sir (gauda, cheddar...)
Priprema:
- U tavi na maslacu popržite nasjeckani luk i češnjak te im dodajte meso i zelenu papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekani, a meso je lijepe smeđe boje.
- Začinite chillijem, solju, paprom, peršinom te dodajte crveni grah, koncentrat rajčice i malo vrhnja za kuhanje. Ako je prekiselo, stavite prstohvat šećera. Pustite da zavrije te maknite s vatre.
- U posudu za pečenje stavite malo crvenog umaka, potom tijesto i na njega smjesu od mesa i povrća. Slažite tim redoslijedom dok ne potrošite sve sastojke (ili dok niste napunili posudu do vrha).
- Završite s puno ribanog sira, prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite na 190 °C oko pola sata. Maknite foliju i zapecite još dodatno 5 minuta. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa