Brzinski ručak: Meksičke chilli lazanje

Image
Foto: Thinkstock, DariaZu

Nema do lazanja, a pogotovo ako su fino začinjene

15.11.2016.
12:06
Thinkstock, DariaZu
VOYO logo

Lazanje se mogu napraviti na bilo koji način, a današnja verzija malo je pikantnija, baš onako kako bi jeli Meksikanci. Uživajte!

Sastojci:

  • 450 g mljevene svinjetine
  • tijesto za lazanje
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 zelena paprika
  • konzerva crvenog graha
  • koncentrat rajčice
  • chilli, sol, papar
  • peršin
  • vrhnje za kuhanje
  • ribani sir (gauda, cheddar...)

Priprema:

  1. U tavi na maslacu popržite nasjeckani luk i češnjak te im dodajte meso i zelenu papriku. Dinstajte sve dok povrće ne omekani, a meso je lijepe smeđe boje.
  2. Začinite chillijem, solju, paprom, peršinom te dodajte crveni grah, koncentrat rajčice i malo vrhnja za kuhanje. Ako je prekiselo, stavite prstohvat šećera. Pustite da zavrije te maknite s vatre.
  3. U posudu za pečenje stavite malo crvenog umaka, potom tijesto i na njega smjesu od mesa i povrća. Slažite tim redoslijedom dok ne potrošite sve sastojke (ili dok niste napunili posudu do vrha).
  4. Završite s puno ribanog sira, prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite na 190 °C oko pola sata. Maknite foliju i zapecite još dodatno 5 minuta. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo