Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom

Mogu se puniti bilo kojim voćem pa čak i čokoladom, ali klasika je uvijek nepcu draga

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:

Sastojci:

1 kg krumpira

1 žličica soli

3 žlice ulja

100 g maslaca

2 jaja

0,75 - 1 kg oštrog brašna

Nadjev

20 zrelih šljiva

50 g šećera

Za posluživanje

krušne mrvice, šećer, cimet

Priprema:

 

Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.

Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.

Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.

Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike