Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 1 žličica soli
- 3 žlice ulja
- 100 g maslaca
- 2 jaja
- 0,75 - 1 kg oštrog brašna
Nadjev
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 20 zrelih šljiva
- 50 g šećera
Za posluživanje
- krušne mrvice, šećer, cimet
Priprema:
- Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.
- Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.
- Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.
- Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa