Brzinski ručak: Knedle sa šljivama i zapečenim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom

Image
Foto: Instagram, travellingoven

Mogu se puniti bilo kojim voćem pa čak i čokoladom, ali klasika je uvijek nepcu draga

9.6.2017.
12:00
Instagram, travellingoven
VOYO logo

Zašto bi ručak uvijek morao naginjati na slanu stranu? Jedan od najfinijih 'slatkih' obroka koji lako zamjenjuje onaj klasičan ručak u podne svakako su knedle sa šljivama. Evo recepta:

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice ulja
  • 100 g maslaca
  • 2 jaja
  • 0,75 - 1 kg oštrog brašna

Nadjev

  • 20 zrelih šljiva
  • 50 g šećera

Za posluživanje

  • krušne mrvice, šećer, cimet

Priprema:

  1. Krumpir s korom skuhajte u slanoj vodi, ogulite ga dok je još mlak i pritisnite kroz prešu. Pomiješajte krumpir, u jednakom omjeru brašno, jaja, sol i ulje.
  2. Tijesto dobro zamijesite, pobrašnite ga i još ga jednom promijesite da bude lagano i žilavo. Zarolajte ga i režite na šnite debele oko 3 cm koje spljoštite na 1 cm.
  3. Na svaku šnitu stavite šljivu te sve skupa zarolajte da dobijete knedlu (dobro ih zatvorite da se šljiva ne vidi). Kuhajte ih u slanoj vodi te povremeno promiješajte da se ne bi zalijepile.
  4. Gotove su kada isplivaju na površinu. Poslužite ih s poprženim krušnim mrvicama, šećerom i cimetom. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike