Kineski stakleni rezanci odlični su za pripremu u woku, ali ako ga nemate, poslužit će i obična dublja tava. Ne trebaju se kuhati već samo namočiti u toploj vodi, što je još jedna prednost :)
Sastojci:
- jedna pileća prsa
- stakleni rezanci
- 2 mrkve
- tikvica
- 1 poriluk
- 3 žlice umaka od soje
- 1 žličica đumbira u prahu
- malo gustina
- sol, papar
Priprema:
- Povrće narežite na trakice, piletinu na kockice, a staklene rezance potopite u vruću vodu i ostavite oko 10 minuta.
- Na ulju, najbolje kokosovom, popržite piletinu te joj postupno dodajte mrkvu i poriluk. Malo dinstajte, dodajte tikvice i sve začinite đumbirom, solju, paprom i sojom.
- Kada je povrće mekano, u šalici s malo vode umiješati gustin i uliti u tavu. Na kraju u umak ubacite ocijeđene rezance. Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa