Tko je rekao da ultimativno meksičko jelo, quesadille, moraju uvijek biti punjene mesom? Još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, rajčica i finih sireva, a grčki tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama. To je sve što nam treba ;)
Sastojci:
- 8 većih tortilja
- smrznuti ili svježi špinat
- pola šalice sušenih rajčica u maslinovom ulju
- desetak crnih maslina
- 2-3 komada mozzarelle
- 1 šalica mrvljenog feta sira
- 1 žlica svježeg kopra
Za tzatziki umak
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- grčki jogurt
- 1 sitno nasjeckani krastavac
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica soka od limuna + 1 žličica naribane limunove korice
- sol, papar, kopar, 2 žlice maslinova ulja
Priprema:
- Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite u hladnjaku barem 10 minuta.
- Pećnicu zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckane sušene rajčice, masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.
- Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa