Brzinski ručak: Falafel sa svježom salatom, avokadom i smeđom rižom

Nećete se moći zasititi ovih ukusnih kuglica od slanutka

1.9.2016.
11:30
Instagram

Falafel je tradicionalno jelo na Bliskom istoku i najčešće se radi od slanutka ili boba te dodanih mirisnih začina. Izvrsno je samo za sebe kao i s hrpom svježeg povrća. Vjerujte nam, nećete ostati gladni.

Za falafel potrebno vam je:

  • 250 g slanutka (najbrže iz konzerve)
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 glavica luka
  • 12 g svježeg peršina
  • 8 g svježeg korijandera (opcionalno)
  • 1 chilli papričica (opcionalno)
  • 35 g brašna
  • kim, soda bikarbona, sol, papar

Priprema:

  1. Slanutak ocijediti iz konzerve i oprati pod mlazom vode te dobro procijediti. Usitniti ih u blenderu ili štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu smjesu.
  2. Ako je smjesa presuha, dodajte par kapi vode. U blender slanutku dodati peršin, korijander, protisnuti češnjak, nasjeckani luk i chilli.
  3. U manjoj posudi pomiješati brašno, sodu bikarbonu, mljeveni kim, sol i papar te dodati smjesi od slanutka. Sve dobro izmiješati.
  4. Malo navlažiti prste te od smjese oblikovati kuglice. Peći ih u dubokom zagrijanom ulju na srednje jakoj vatri oko 3 minute.
  5. Kada dobiju zlatnu boju, izvadite ih i poslužite sa smeđom rižom te puno svježe zelene salate, rajčicom, avokadom ili bilo kojih povrćem i umakom po želji. Dobar tek!

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali