Lazanje svatko radi na svoj način - s mesom, bez mesa, s povrćem i sirom. Odlične su na bilo koji način, a danas vam donosimo američke s puno više sira.
Sastojci:
- 750 gr mljevene govedine
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlicasvježeg bosiljka
- 1 žlica origana
- 2 žlice smeđeg šećera
- 500 gr rajčice iz konzerve
- 2 žlice koncentrata od rajčice
- 12 listova tjestenine
- 2 umućena jaja
- 250 gr ricotta sira
- pola šalice naribanog parmezana
- 500 gr mozzarelle
Priprema:
- U tavi na malo ulja popržite luk i češnjak. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
- Dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
- U slanoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama. U velikoj posudi pomiješajte jaja, ricottu i parmezan.
- Rasporedite trećinu tjestenine na dno posude za pečenje te na nju stavite mješavinu sira, polovicu mozarelle i 1/3 mesnog ragua.
- Ponavljajte dok ne napunite posudu ili potrošite sastojke. Vrh posipajte parmezanom i pecite oko 30 minuta na 190 °C.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa