Vrijeme pripreme boršč juhe: 25 min Vrijeme kuhanja boršč juhe: 25 min
Kalorije: 95 Masnoća: 2 g Ugljikohidrati: 19 g Proteini: 3 g Kolesterol: 5 mg Natrij: 400 mg
Sastojci za boršč juhu:
6 komada cikle, oguljene i naribane 3 mrkve, isjeckane ili naribane 1 bijeli luk, nasijeckan 3 šalice naribanog kupusa 1 vrećica juhe od povrća 5 šalica vode, i više ako smatrate potrebnim 1/2 žlićice papra 3 žlice limunovog soka 6 žlica vrhnja 1/3 šalice nasjeckanog svježeg kopra
Upute za kuhanje boršč juhe:
1. U veliki lonac ubacite ciklu, mrkvu, luk, kupus, instanat juhu, vodu i papar i ostavite da prokuha. Smanjte temperaturu na najmanju moguću i kuhajte dok cikla ne omekša, 20 ? 25 minuta. Ukoliko je juha pregusta uspite malo prokuhane vode. 2. Uklonite s vatre i dodajte limunov sok.
Želite li sevirati toplo uspite u tanjure, pospite svaki s koprom i dodajte po žlicu vrhnja.
Za hladno serviranje boršč juhe, ostavite da postigne temperaturu prostorije, zatim stavite u hladnjak - najmanje 4 sata. Uspite u šalice i prekrijte vrhnjem i koprom.