Tjesteninu skuhajte kao i obično.
Kockice pancete prepržite na tavi (bez ulja, jer će panceta pustiti svoju masnoću) i kad dobije lijepu boju i pusti svoju masnoću, dodajte joj narezani koromač i dinstajte zajedno otprilike pet minuta. Dodajte timijan u tavu, promiješajte i maknite s vatre.
Na kraju rastopite margarin, zatim mu dodajte brašno i dobro promiješajte. Kad se brašno spoji s rastopljenim margarinom, počnite lagano dodavati mlijeko, neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice. Sada ste napravili Beschamel umak. Kad se mlijeko sjedini s brašnom i margarinom, dodajte vrhnje za kuhanje i promiješajte. Zatim dodajte tri trokutića sira za mazanje i miješajte dok se ne rastopi u umaku. Zatim dodajte naribani tvrdi sir (mi smo koristili Gaudu), ugasite vatru i promiješajte.
U veliki lonac stavite tjesteninu, ubacite unutra preprženu pancetu i sav umak te dobro pomiješajte da se sve raspodjeli jednoliko.
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U veću vatrostalnu posudu stavite pripremljenu smjesu, pospite krušnim mrvicama i natrganim trokutićima sira za mazanje (još 3 koja su ostala) te stavite peći.
Pecite otprilike 20 minuta. Ovo je jelo za šest osoba.
Izvor: slatkirecepti.com