Bogati i ukusni 'Mac&Cheese'

Za ovo ukusno jelo pod nazivom 'Mac&Cheese' treba vam svega 20 minuta. Ako nemate vremena za 'nakuhavanje', a jede vam se nešto fino, onda je ovo idealan obrok za vas i vaše najbliže.

14.2.2013.
11:55
VOYO logo

Tjesteninu skuhajte kao i obično.

Kockice pancete prepržite na tavi (bez ulja, jer će panceta pustiti svoju masnoću) i kad dobije lijepu boju i pusti svoju masnoću, dodajte joj narezani koromač i dinstajte zajedno otprilike pet minuta. Dodajte timijan u tavu, promiješajte i maknite s vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju rastopite margarin, zatim mu dodajte brašno i dobro promiješajte. Kad se brašno spoji s rastopljenim margarinom, počnite lagano dodavati mlijeko, neprestano miješajući kako ne bi nastale grudice. Sada ste napravili Beschamel umak. Kad se mlijeko sjedini s brašnom i margarinom, dodajte vrhnje za kuhanje i promiješajte. Zatim dodajte tri trokutića sira za mazanje i miješajte dok se ne rastopi u umaku. Zatim dodajte naribani tvrdi sir (mi smo koristili Gaudu), ugasite vatru i promiješajte.

U veliki lonac stavite tjesteninu, ubacite unutra preprženu pancetu i sav umak te dobro pomiješajte da se sve raspodjeli jednoliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

U veću vatrostalnu posudu stavite pripremljenu smjesu, pospite krušnim mrvicama i natrganim trokutićima sira za mazanje (još 3 koja su ostala) te stavite peći.

Pecite otprilike 20 minuta. Ovo je jelo za šest osoba.

Izvor: slatkirecepti.com

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo