Play ponuda

Aromatična svinjska rebra iz pećnice

shimmer fallback

Jednostavno, ukusno i aromatično. Pridjevi su kojima možemo pokušati opisati ovo jelo, ali ni izbliza ne možemo dočarati okus.

8.3.2011.
15:38
Play ponuda

Sastojci:

2,5 kg svinjskih rebara 250 ml ljutog kečapa 120 ml bijelog vinskog octa 100 g meda od bagrema 1 žličica sušenog ružmarina 1 žličica sušenog origana 1 žličica sušene majčine dušice sol

Priprema prema receptu Crochef.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-06.asx

Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje. Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.

Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso. Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C.

Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta. Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre. Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta, predlaže Crochef.com.

Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.

Play ponuda
Play ponuda