Sastojci:
2,5 kg svinjskih rebara 250 ml ljutog kečapa 120 ml bijelog vinskog octa 100 g meda od bagrema 1 žličica sušenog ružmarina 1 žličica sušenog origana 1 žličica sušene majčine dušice sol
Priprema prema receptu Crochef.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-06.asx
Svinjska rebra operemo, osušimo, narežemo na komade i stavimo u lim za pečenje. Zatim rebra posolimo, a u zdjelicu stavimo origano, dodamo majčinu dušicu i ružmarin, ulijemo bijeli vinski ocat i izmiješamo sastojke.
Dobivenom mješavinom prelijemo rebra i rukama utrljamo začine u meso. Ovako pripremljena rebra stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 160°C.
Nakon 60 minuta rebra okrenemo i pečemo još 90 minuta. Neposredno prije kraja pečenja, u tavicu ulijemo kečap, dodamo med, promiješamo i kad zavri maknemo s vatre. Zatim lim za pečenje s rebrima, izvadimo iz pećnice, rebra premažemo umakom od kečapa i meda i sve zajedno vratimo u pećnicu, zagrijanu na 160°C, 10-ak minuta, predlaže Crochef.com.
Rebra su gotova i možemo ih poslužiti.