Play ponuda

Amerikanci poludjeli za sladoledom od cvrčaka!

shimmer fallback

Bogat i sladak okus, hrskav i jednostavno neodoljiv, a uza sve to – sto posto domaći. Tako opisuju sladoled sa cvrčcima, novu poslasticu američke tvrtke Sparky's Homemade Ice Cream.

9.6.2011.
14:43
Play ponuda

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo američke države Missouri pozvali su proizvođača sladoleda od cvrčaka da zaustavi proizvodnju ove poslastice koja je u samo nekoliko sati od prve promocije osvojila velik broj ljudi.

Ljubitelji sladoleda toliko su oduševljeni njegovim okusom da je poslovnica tvrtke Sparky's Homemade Ice Cream u manje od sat vremena prodala dnevnu količinu, kao i cijelu zalihu deserta.

Početkom proljeća Missouri su okupirali cvrčci koji su u fazi parenja, u potrazi za ženkama prekrili grad Columbiju. Djelatnici Sparky'sa prikupili su cvrčke iz svojih dvorišta i uklonili im krila, skuhali ih, posuli žutim šećerom i prelili mliječnom čokoladom te ih tako 'marinirane' ubacili u sladoled.

Zdravstvena organizacija ubrzo se oglasila te savjetovala da se zaustavi proizvodnja i prodaja sladoleda od cvrčaka jer iako u zakonu o prehrani ne postoji nikakva odredba vezana za cvrčke, kao hrana nisu najzdraviji izbor.

Također, oglasila se i udruga za zaštitu prirode i životinja, koja smatra da se najezda insekata zloupotrebljava u svrhu zarade, a njihovom konzumacijom se narušava prirodni ekosustav.

Proizvodnja nije zabranjena, ali su nadležne vlasti odredile da Sparky, ukoliko želi prodavati poslasticu, mora pronaći dobavljača cvrčaka koji ima zakonsku dozvolu za prodaju.

Tvrtka je odlučila odgoditi prodaju poslastice do 2024. godine, kada se očekuje nova najezda skakavaca, prenosi columbiamissourian.com.

Play ponuda
Play ponuda